Een goede voorbereiding van je fotoshoot

Heb je een fotoshoot op de planning staan? In dit blog geef ik je handige tips hoe je de mooiste paardenfoto’s krijgt dankzij een goede voorbereiding.

Een schoon paard

Een schoon en gewassen paard is  de belangrijkste factor van een geslaagde fotoshoot. Was het hele lichaam van je paard een dag van te voren en zet hem daarna met een deken op stal. Heeft je paard witte benen? Deze kun je het beste de ochtend van de shoot wassen, zodat deze ook stralend wit blijven. De staart van je paard kun je ook een dag eerder wassen, maar natuurlijk alleen als je paard schoon op stal is. Was de staart niet alleen, maar een conditioner maakt de staart lekker zacht en doorkambaar. Spuit er daarna een glansspray zoals Cowboy Magic in zodat je de staart de volgende dag makkelijk kunt uitpluizen- en kammen. 

Flink poetsen

Nadat je je paard een flinke wasbeurt hebt gegeven, kun je je paard nog meer laten glimmen door hem een flinke poetsbeurt te geven. Kam als eerste de manen en staart. Poets daarna met een zachte borstel de losse haren en het stof van je paard. Spuit een glansspray zoals Cowboy Magic op je paard en pak een doek. Spuit ook op deze doek wat glansspray en maak als eerste het hoofd van je paard schoon. Hierna ga je met deze doek met de haarrichting mee over het hele lichaam van je paard zodat deze letterlijk gaat blinken! Krab ook alle hoeven netjes uit, zorg ervoor dat de hoeven ook netjes schoon zijn, zonder aangekoekte mest. 

Netjes geschoren

Mooie geschoren benen en baard, netjes uitgeknipte oren en een kaaklijn zonder uitstekende haren. Dat is wel zo mooi! Scheer enkele dagen voor de shoot de benen, zodat dit mooi hersteld is wanneer je paard wordt gekiekt. Pasgeschoren benen zien er soms iets minder mooi uit. 

Knotjes maken het af!

Een ingevlochten paard maakt het plaatje helemaal af. Vlecht daarom je paard in op de dag van de fotoshoot. Zo krijgt je paard extra uitstraling, wat natuurlijk voor extra mooie foto’s zorgt! Knotjes met naald en draag vind ik zelf vaak het mooiste.

Zorg voor hulp

Het kan soms een flinke uitdaging zijn om je paard enthousiast op de foto te krijgen. Foto’s met de oortjes naar voren zijn natuurlijk het mooiste. Jij zorgt er natuurlijk voor dat je paard mooi staat en vooral blijft staan, maar een assistent die helpt met de oortjes naar voren krijgen is ontzettend handig! Een hinnik app, een paraplu of iets anders engs is vaak de ideale oplossing om de oortjes naar voren te krijgen.

Succes en veel plezier met je shoot!